Jak připravit maso, aby bylo měkké jako z luxusní restaurace

Staň se zdrojem inspirace pro své přátele – sdílej článek, který tě zaujal!

Někdy se stane, že i přes veškerou snahu zůstane maso po uvaření tvrdé. Bez ohledu na to, jak dlouho ho vaříte nebo dusíte, ne a ne změknout. Je to jako loterie – nikdy nevíte, jaké maso si vlastně kupujete. Naštěstí existují jednoduché metody, jak i tvrdé maso zjemnit, aby bylo měkké a šťavnaté.

Použijte jedlou sodu

Jedním z osvědčených triků, jak maso zjemnit, je posypat ho jedlou sodou. Postup je jednoduchý: maso posypte jedlou sodou a nechte chvíli odstát. Poté maso opláchněte a dochuťte solí a kořením jako obvykle. Tento trik funguje i na mleté maso, například pokud připravujete sekanou nebo masové kuličky. V tomto případě jedlou sodu nesmývejte, stačí přidat půl čajové lžičky na kilogram mletého masa. Výsledek bude překvapivě šťavnatý.

Nic vás to nestojí, tak proč si nepřečíst i tento článek?  Jak připravit dokonalou sypkou rýži: Jednoduchý trik pro perfektní výsledek

Kyselé přísady pro změkčení masa

Kyselé přísady jako ocet, citron, hořčice nebo víno mohou rovněž změkčit maso. Kyseliny totiž pronikají do svalových vláken a zjemňují je. Pokud tyto přísady nevyhovují vašemu receptu, můžete maso před vařením opláchnout.

Marinování je další účinná metoda. Použijte marinádu obsahující bylinky a koření, ale nezapomeňte přidat kyselou složku, například hořčici nebo kefír. Tyto přísady nejenže maso změkčí, ale také mu dodají skvělou chuť.

Nic vás to nestojí, tak proč si nepřečíst i tento článek?  Češi objevili nový trik: házejí do záchodu kuličku z alobalu

Pokud dusíte maso s rajčaty, máte vyhráno. Rajčata obsahují přirozenou kyselost, která zajistí, že maso bude jemné a šťavnaté.

Tipy pro přípravu steaků a jater

Při smažení steaků přidejte do vajíčka, které používáte na obalení masa, trochu hořčice nebo kefíru spolu se solí. Tím dosáhnete toho, že steaky budou měkké a doslova se rozpustí v ústech.

Nic vás to nestojí, tak proč si nepřečíst i tento článek?  Tajný trik s práškem do pečiva, který ocení každý kuchař

Pokud máte rádi játra, ať už hovězí nebo vepřová, obalte je v hořčici nebo kefíru a nechte přes noc odpočívat v lednici. Tento postup nejen odstraní specifický pach jater, ale zanechá je jemná a lahodná.

Nebojte se používat kyselé přísady při marinování masa. Pomohou vám dosáhnout jemného a šťavnatého masa, které bude chutnat jako z luxusní restaurace. Už nikdy nebudete zklamáni výsledkem své práce a vaše pokrmy budou vždy dokonalé.


Staň se zdrojem inspirace pro své přátele – sdílej článek, který tě zaujal!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *